Vælg en side

Crypto.com kortene er så småt ved at være ankommet over hele Europa. Jeg har selv haft mit i omkring 3 uger og har brugt det hen mod 40 gange. Det fungerer super godt!

Men som med alting nyt, så er det godt at vide lidt om hvordan man undgår særlige problemer og maksimerer fordelene ved kortet. 

De ting vil jeg komme ind på i dette blogindlæg. 

 

Ved du ikke hvilket kort jeg snakker om?

Så læs min min introduktion til kortet her. Lige nu får du en velkomstbonus på 25 dollars, hvis du downloader deres app med et referral link (her er mit: https://platinum.crypto.com/r/7tzdqw8bnc). For at få din 25 dollars bonus er du nødt til at låse det der svarer til minimum 350 € i CRO.

Hvad nu hvis jeg allerede har downloadet app’en?

Hvis det er mindre end 5 dage siden, så kan du stadig få din bonus. Gå ind i app’en og læg denne kode ind: 7tzdqw8bnc 

Hvordan virker Crypto.com kortet?

Lad os starte med det mest grundlæggende. Det er et pre-paid kort. Dvs. det er ikke forbundet til din bankkonto. Du lægger selv penge ind og du kan kun betale med kortet når der er nok penge på det. Når du først har penge på kortet, så bruger du det som alle andre kort (med nogle enkelte undtagelser, som jeg vil komme ind på længere nede). 

 

Hvordan får jeg penge på kortet?

Der er flere muligheder for at få penge på kortet. 

Det første du skal forstå er, at du ikke bruger kryptovaluta på dit kort. Du bruger helt almindelige penge. I Europa vil det sige, at du bruger Euro. 

Nu til den praktiske del. Du kan lægge penge ind på kortet på to måder. 

Første Mulighed: Du går ind i din Crypto.com app, finder din fiat wallet og så opretter du en konto i euro. 

crypto.com fiat wallet
crypto.com fiat wallet euro

Herefter kan du lave en SEPA overførsel fra din bank til app’en. 

Hvad er SEPA?

SEPA (Single Euro Payments Area) er et betalingssystem for EU-landene plus Island, Lichtenstein, Norge og Schweiz. Systemet sikrer ensartede betingelser og regler for elektroniske betalinger i euro på tværs af landegrænserne i Europa. Bemærk en SEPA overførsel er altid i Euro!

Når pengene er ankommet til din fiat wallet, så kan du gå ind under Card og trykke “Top up”. Her vælger du fiat wallet og så vælger du hvor mange af dine penge skal ind på kortet

crypto.com card top-up

Anden mulighed:

Hvis du allerede ejer kryptovaluta, så kan du bruge den til at fylde penge på dit kort. Du trykker på Card og vælger Crypto wallet. Derefter kan du se hvilke af dine kryptovalutaer du kan bruge til at fylde penge på kortet. 

I praksis involverer denne løsning at du sælger din kryptovaluta for euro, hvilket betyder at du skal beskattes af et eventuelt overskud på den krypto du har valgt at sælge. Den hovedpine slipper du for, hvis du bruger din fiat wallet.

Personligt anbefaler jeg helt klar den først mulighed, da de danske skattemyndighederne er enormt hårde overfor enhver ting der hedder krypto. Hvis du vil gøre livet let for dig selv i et møde med skat, så ville jeg som dansker undlade at bruge den anden mulighed, men det er selvfølgelig bare min personlige holdning. 

Nå, så langt så godt! Det er jo i virkeligheden meget enkelt, men der er nogle detaljer som du skal vide. 

 

Det skal du tænke på, når du lægger penge ind på dit Crypto.com kort

 

Traditionelle bankers vekselrater og gebyrer er tårnhøje

Banker generelt (også de danske banker) tager tårnhøje gebyrer for at veksle penge. Ofte i omegnen af 1,25-1,75%, men nogle gange også lavere. Hvis du rammes af det giver det pludselig meget mindre mening med cashback!

Desuden er der stadig mange banker som tager et gebyr på 20-30 kr pr sepa overførsel, omend flere banker efterhånden har gjort det gratis. 

MEN. Heldigvis er der en super god løsning på det problem. Både vekslingen og overførslen kan nemlig gøres tæt på gratis andre steder. 

 

Sådan undgår du at betale for meget

 

Få interbank exchange rates med REVOLUT

 

Revolut er en engelsk bank, som er kendetegnet ved meget lave gebyrer. De tilbyder desuden interbank exchange rates, dvs. de veksler dine penge til den valuta du vil have med minimalt tab for dig. På hverdage taler vi omkring 0,1% (ofte mindre) og i weekenden er det 0,5%. 

Så bruger man revolut og veksler på en hverdag, så er det meget billigere end de traditionelle banker. 

Desuden er SEPA overførsler fra Revolut gratis. 

Fedt, ikke sandt?

Og Revolut er super nem at bruge. 

 

Sådan bruger du Revolut til at overføre Euro til din Crypto.com konto

 

Først download app’en og lav en konto. Det er GRATIS og det går hurtigt!

Når du først er blevet godkendt, så kan du registrere dit almindelige visakort i app’en. 

revolut-top-up

Ved hjælp af dit almindelige visakort kan du lave en almindelig visabetaling til kortet i danske kroner. Dvs. Du siger at du vil overføre 100 kr og så trækker revolut 100 kr fra din danske konto via dit visakort. Pengene er på kontoen øjeblikkeligt. 

Herfra til veksling

OBS! SØRG FOR AT VEKSLE PÅ EN HVERDAG, da det er væsentligt billigere. 

Nu går du ind og veksler dine 100 kr til Euro, hvilket også sker øjeblikkeligt. 

revolut-veksling

Herefter trykker du på Betalinger. Så vælger du Bankoverførsel, Tilføj bankkonto. 

revolut-bankkonto

Du vælger “Til mig selv”, da du vil overføre til din egen bankkonto hos Crypto.com. 

Herefter skal du vælge land og valuta. Din konto hos Crypto.com er i Litauen, så det vælger du. Overførslen skal være i Euro. 

Til sidst skal du finde dine bankoplysninger fra crypto.com app’en. Igen går du ind i crypto.com app’en og du finder din fiat wallet. 

crypto.com fiat konto oplysninger

Tryk på transfer og vælg Deposit. Vælg Euro.

Herefter får du de oplysninger du skal bruge for at lave en SEPA overførsel (IBAN nummer og BIC/SWIFT code).

crypto.com fiat konto iban

De oplysninger skal du lægge ind i Revolut app’en. 

revolunt med crypto.com oplysninger

Herefter kan du overføre dine euro fra revolut til Crypto.com. 

Herfra tager det første gang omkring 1-2 hverdage, men efterfølgende har jeg flere gange oplevet at pengene har været der samme dag!

NB: vær opmærksom på at du kun kan lave SEPA overførsler til Crypto.com fra en konto som er registreret i dit eget navn. Ellers bliver overførslen afvist. Det er en del af crypto.com’s forholdsregler mod hvidvaskning af penge. 

Hvis du vil lave SEPA overførsel ud af crypto.com app’en, så kan du også kun gøre det til en konto i dit eget navn, som tidligere er blevet brugt til at føre penge ind med. Ellers bliver overførslen også afvist. 

Puha, det var mange ting. Det ved jeg godt. Men heldigvis er det enormt enkelt når man først har gjort det et par gange. Og app’en gemmer dine oplysninger, så det bliver virkeligt hurtigt derefter. Alle trinene tager maks. 2 min når man har prøvet det et par gange. 

En anden endnu mere DIREKTE måde at få penge ind på dit Crypto.com kort med Revolut

Vi går lige lidt tilbage. Du har lige overført penge til revolut i DKK. Du veksler på en hverdag til euro. Nu kommer vi til det nye: Herfra kan du bruge revolut’s virtuelle kort (dvs. et andet kort som kun findes i app’en til at fylde penge på dit Crypto.com kort direkte, fuldstændig ligesom du gjorde da du overførte penge fra din danske konto til Revolut). 

Gå ind i revolut app’en og bestil et virtuelt kort. Du får det øjeblikkeligt. Nu kan du se dine kortoplysninger.

revolut virtual kort

Herefter går du ind i crypto.com app’en. I bunden af skærmen trykker du på Card. Herfra trykker du på “Top up”. 

Først giver den dig mulighed for at bruge din kryptovaluta. Det skal du ikke gøre. Vælg i stedet credit card. Når du er her, så trykker du Add credit or debit card. Og så tilføjer du dit virtuelle kort fra revolut. 

crypto.com top-up med kort

erfra skriver du bare det antal euro som du vil overføre (selvfølgelig skal du lige sikre dig at du har nok på din revolut konto 🙂 )

Super enkelt. Hvis du bruger denne metode, så har du pengene på dit Crypto.com kort med det samme. 

Hvad er hagen? Du skal være opmærksom på at hvis du bruger denne metode, så går pengene direkte ind på dit kort og så kan du ikke overføre dem tilbage. Når de først er på kortet, så forlader de kun kortet ved at blive brugt. 

Det betyder at hvis du gerne vil have fleksibiliteten i at kunne overføre pengene tilbage til din revolut konto, så skal du lave SEPA til din Crypto.com fiat wallet i stedet. 

OK? Nu har vi klaret den hurtigste og billigste måde at få penge over på kortet. Du ender jo med at blive en sand ekspert inden vi bliver færdige! 🙂

 

Fordele og ulemper ved at bruge et pre-paid kort

Crypto.com kortet er et pre-paid kort. Fordi kortet er et prepaid kort er der visse begrænsninger. Enkelte gange kan det blive afvist, men det sker ikke ofte. Jeg har selv brugt kortet omkring 40 gange nu og har kun haft problemer en gang. Jeg har betalt online til Netflix, Spotify, Amazon, Vimeo og mere. Derudover har jeg brugt kortet i Rema1000, Fakta, Føtex, Jysk og mange flere. 

Men hvornår opstår problemerne så?

Et af problemer kan opstå ved tankstationer. Her reserverer kort portalen ofte et beløb på 450 kroner og det vil pre-paid kort ikke være med til. Derfor afvises betalingen. Umiddelbart forestiller jeg mig at det er den slags særlige situationer som der kan opstå i begyndelsen, men jeg er overbevist om at Crypto.com nok skal få løst det problem. 

Den gode nyhed er at du dog ofte stadig kan få din cashback. Her kommer Curve ind i billedet. 

 

Det næste vigtige trick: CURVE – one card to manage them all 

Curve er en app, som kan samle alle dine eksisterende kort under et GRATIS mastercard. 

Du downloader app’en, bestiller dit gratis kort og herfra kan du linke dine eksisterende visa eller mastercard til curve kortet. (Hvis du vil, kan du bruge mit referral link til Curve, så får du £5.

Når du bruger Curve kortet, så vil du blive trukket på det kort, som du har valgt at Curve skal bruge. Det er meget enkelt. 

Det betyder at du skal linke dit almindelige visa/mastercard samt dit Crypto.com kort.  

curve kort

Når du så skal hen til benzinstanderen, så skal du betale med Curve kortet og du skal sørge for at at det kort som betaler er dit almindelige kort. Herefter går betalingen typisk igennem, fordi dit almindelige kort ikke er et pre-paid kort. 

Og her kommer vi så til det smarte ved Curve!

Curve har en funktion som hedder TIME TRAVEL, dvs. du kan rejse i tiden 🙂 Denne funktion tillader, at du med tilbagevirkende kraft kan bestemme, hvilket kort du skulle trække et beløb på (normalt er det vist 2 uger man kan gå tilbage, men lige nu er der corona kampagne, så det er helt oppe på 3 måneder). 

curve kort time travel
curve kort time travel 2

Du startede med at trække et beløb på dit almindelige kort via Curve. Når du så kommer hjem, så kan du gå ind i app’en og sige at du ønsker at trække beløbet fra Crypto.com kortet i stedet for. I praksis betyder det, at curve refunderer beløbet til dit almindelige kort og derefter trækker det beløbet på dit crypto.com kort. Og VOILA, SÅ KOMMER CASHBACKEN! 🙂

Det er brandsmart 🙂

I praksis betyder Curve kortet også, at jeg som standard kan have det linket til mit crypto.com kort. På den måde kan min kone handle og købe ind med det kort i stedet for mit Crypto.com kort og så får vi cashback på alt vores forbrug. 

NB: Sørg for at Curve kortet er indstillet til at betale i DKK. Så får du Crypto.com til at veksle i stedet. 

curve valuta

Bedste praksis når du bruger Crypto.com kortet i dagligdagen

Brug altid den lokale valuta

Når du handler i Danmark, så betal altid i DKK. 

På den måde lader du Crypto.com gøre vekslingen og så får du perfekte vekselrater.

Ligeledes hvis du handler online, så brug altid lokal valuta. F.eks. Handler du på Amazon.de, så skal du ikke lade amazon konvertere til DKK. Betal i Euro. (Amazon vekselrate er meget dyr)

Når du bruger kortet i danske butikker, så får du perfekte vekselrater. Jeg har tjekket flere gange, så du mister ikke penge ved at forbruge i euro!

Sørg for at have nok penge på kortet!

Vi er ikke vante til at bruge pre-paid kort, så gør det til en vane at tjekke saldoen regelmæssigt, så du ved at du har nok penge på kortet, når du skal købe noget.

Det kan være en god ide at have lidt ekstra stående på revolut kontoen, så du altid kan fylde på dit Crypto.com øjeblikkeligt, hvis du pludselig skulle have brug for mere end du troede. 

 

Er du klar til at komme i gang?

Tøv ikke – det er let og der er mange fans derude som er mere end villige til at hjælpe dig med at komme i gang. Crypto.com har et stort fællesskab som virkeligt støtter op om hinanden. Join the family! 🙂

 

Og husk…

OBS: Når du først har lagt dine penge over på kortet, så kan du ikke føre dem tilbage til din fiat wallet. Nu er du nødt til at bruge dem, hvis du vil have dem ud. 

Sålænge pengene står på din fiat wallet kan du altid lave en SEPA overførsel tilbage til din almindelige bankkonto!

 

OBS 2: Dette kort er ikke en gylden mulighed for ikke at betale skat! Crypto.com følger al eksisterende lovgivning globalt, i EU-regi samt i de individuelle EU-lande. Dvs. De giver altid dine oplysninger til skattemyndighederne, hvis de bliver spurgt. 

Med andre ord: sælger du din krypto for fiat, og har du profit i forhold til din oprindelige investering, så skal du beskattes af dit overskud. Ellers snyder du i skat!

Crypto.com skal gøre verden til et bedre sted ved at skabe et bankalternativ som er mere fair og rentabelt for den jævne bruger. Det er ikke et smuthul til at snyde i skat!

 

OBS 3: I skrivende stund kan man hos Revolut veksle for 40.000 danske kroner om måneden til interbank exchange rates. Det bliver dog ændret fra den 12. Aug 2020. Derfra kan man kun veksle for 7500 kroner til interbank exchange rates. Herefter bliver det 0,5%. 

Det vil sige at det stadig er væsentligt billigere end traditionelle banker. 

Der findes en dansk Facebook gruppe, hvor Crypto.com brugere hjælper hinanden.

Link til gruppen “Crypto.com Danmark”

OBS: Vær opmærksom på at dansk kryptobeskatning er kompliceret og ikke intuitivt.

Hvis du ikke kender til begreber såsom FIFO-princippet (First in, First out), asymmetrisk beskatning og beskatning på krypto til krypto handler, så ved du nu, at der er ting du skal have tjekket op på. Mange nybegyndere brænder desværre fingrene på det.

Et krypto visakort er ikke din måde at slippe for skat på dine kryptogevinster. Enhver realisering er skattepligtig, uanset om du har solgt din krypto eller rettet den til forbrug på dit visakort.